SAKARYA / ERENLER - ÇAYBAŞI YENİKÖY İMAM HATİP ORTAOKULU

May

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretim Programları" okulumuz zümre öğretmenleri tarafından yapılan toplantı ile tanıtıldı ve değerlendirmesi yapıldı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çoşkuyla kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

8. sınıf öğrencilerimizle beraber Erenler Altınküre Teknokent Kolejine gezi düzenledik. Özel Teknik Lise olarak eğitim öğretim veren bu kurumda öğrencilerimiz kendilerine yapılan sunumları dinleme ve okulu gezme fırsatı buldular.

Mrt

Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri koordinesinde Ezanı Güzel Okuma ve Kur'an-ı Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenmiştir. Dereceler giren öğrencilere hediyeleri İstiklal marşı töreninde verilmiştir.

Kur'an-ı Güzel Okuma yarışması dereceleri

1. Zülkarneyn KÖMÜRCÜ (7A)

2. Kemal TOPÇU(7A)

3. Yusuf BİLGİN(8A)

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Dereceleri

1. Ahmet Emin BİLGİN (6B)

2. Yusuf BİLGİN (8A)

3. Halil ALKAN (6B)

2.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi okulumuzda coşkuyla kutlandı. Türk milletinin varlığını tekrar ispatladığı ve Çanakkale Geçilmez dediği gün, tüm Türkiye´de olduğu gibi okulumuzda da kutlandı. Okulumuzda yapılan tören, saygı duruşu ve akabinde hep birlikte söylenen İstiklal Marşı´yla başladı. Uğruna türküler yazılan, ağıtlar yakılan bu önemli günü hiç unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak adına hazırlanan programımız; çeşitli etkinlikler ve  öğrencilerimizin oluşturduğu koro dinletisi gerçekleştirildi. Programın hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kahraman şehit askerlerimizi ve ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK 'ü minnet ve şükranla anıyoruz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı öğrenciler sahneledikleri performansla ile bir kez daha dile getirdiler.

Mrt

KitapSakarya projesi kapsamında yürüttüğümüz proje kapsamında Macera Dolu Hikayeler kitabının yazarı Atilla ÇETİNKAYA okulumuza gelerek öğrencilerimizle kitabı hakkında söyleşi yaptı.

Ziyaretleri için kendisine çok teşekkür ederiz

Şbt

Meslek tanıtım seminerleri kapsamında Uzman Klinik Psikolog Ece Nur İRİS GEMİ öğrencilerimize seminer vermiştir. Ziyaretinden ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür ederiz.

Şbt

2023-2024 eğitim- öğretim yılı ikinci dönem öğretmenler kurul toplantımızı okul müdürümüz Adem YAZAN başkanlığında gerçekleştirdik. Okul müdürümüz Adem YAZAN özellikle nehir projesi kapsamında yapılan sınavların analizlerini yaparken, başarıyı artırabilmek için alınabilecek tedbirler hakkında tüm öğretmenlerimizle fikir alış verişinde bulundu.

Ock

8. Sınıf öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışma servisimiz koordinatörlüğünde LGS ile öğrenci alan Necmettin Erbakan Fen Lisesi, Sakarya Anadolu Lisesi ve Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi'ne gezi düzenledik.

Okul tanıtımında görev alan idare, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ock

Okul idaremiz ve Rehberlik ve psikolojik danışma servisimiz iş birliği ile öğrencilerimizin kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlediğimiz Meslek Tanıtım Seminerleri'nin ilkini gerçekleştirdik.

Erenler İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Fatih Mehmet ASLAN, Kıdemli Başçavuş Yavuz KAYA ve Kıdemli Başçavuş Aydın PİŞKİN öğrencilerimizle mesleki bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Okul müdürümüz Adem YAZAN tarafından hediyeleri takdim edildi.

Katılımları için teşekkür ederiz.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında ortaokul kategorisinde yarışmaya katılan 8. sınıf öğrencimiz Beyza ÖZÇELİK "İstiklal Marşı Sözlüğü" ile Sakarya ikincisi olmuştur. Öğrencimiz Beyza ÖZÇELİK'i ve danışmanı olan Türkçe Öğretmenimiz İhsan YILDIZ'ı tebrik ederiz.

Ara

15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayımız Yayındadır.

Ara

Her sınıf kademesinden öğrencilerimizle Sapanca Macera Parkına gezi düzenledik. Gezide öğrencilerimiz eğlence ve macera dolu vakit geçirdiler.